El passat dijous 16 de setembre, el President Quim Torra, va tenir la vista pel recurs que va posar contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el va condemnar a un any i mig d’inhabilitació i una multa de 30.000€, per no retirar del balcó de la Generalitat la pancarta  “Llibertat presos polítics” durant les passades eleccions.

El més desitjable pel País, seria que absolguessin el President, veient que no el poden inhabilitar per posar un missatge que fins i tot, des del Consell de Drets Humans de la ONU recolzen. Altre opció, seria enviar aquest cas al Tribunal de Luxemburg, com demana la defensa, amb l’objectiu que el Tribunal Europeu ens doni la raó i digui que els jutges han actuat de manera il·legal, i en contra de la democràcia i la ciutadania a Catalunya.

Però un tercer escenari, gens estrany tenint en compte els antecedents de la “justícia” espanyola, pot ser la inhabilitació del President. Si això passa, la desobediència contra la sentència injusta hauria de ser el camí, tot i les veus dels qui demanen que una vegada més ens dobleguem i que el President convoqui eleccions.

Però la desobediència no és l’únic motiu. Lloem el sentit d’estat del President que no convoca les eleccions en aquests moments tant crítics per el país perquè seria una irresponsabilitat que deixaria paralitzada l’administració catalana per fer front a la crisi sanitària, social i econòmica en la que ens trobem immersos.

Una vegada més volen atacar les nostres institucions, i no els ho hem de deixar fer!

#piera57km