Atacant l’atur per tots els fronts

Un dels primers problemes socials al qual ens enfrontem és l’atur. Els anys de la crisi econòmica transcorreguts ens han deixat una herència que afecta el dia a dia de massa persones. Des de l’Ajuntament de Piera som conscients que l’ocupació no és una de les competències de les administracions locals, però, atesa la seva incidència en el benestar dels nostres veïns i veïnes, no podem ni volem donar-li l’esquena.

Actualment podríem definir les nostres polítiques d’ocupació com un treball que ataca tots els fronts del problema. D’una banda voldria destacar l’ocupació que generem de manera directa: així, tancarem aquest 2017 amb la contractació de 39 persones a través de plans d’ocupació , amb el programa de Treball als Barris o mitjançant qualsevol línia d’ajuts que ens hagi permès gerenar llocs de treball. Aquestes són actuacions amb un doble benefici social, ja que ens permeten oferir una feina a persones amb especials dificultats per a la inserció laboral i, alhora, posar les seves capacitats al servei del municipi duent a terme tasques de paleta, agents cívics o vigilants de zones blaves.

D’altra banda, sabem que no podem assumir tota la necessitat existent en matèria d’ocupació , i per aquest motiu oferim suport a la recerca de feina per tal de millorar l’ocupabilitat dels pierencs i pierenques. El programa “Apropa’t a l’empresa” o les formacions que iniciem en aquestes dates en són exemples, als quals podem sumar el treball que realitza el Servei d’Ocupació Local.

Finalment, no puc deixar d’esmentar els ajuts que oferim a nous emprenedors i autònoms i a empreses que creen nous llocs de treball. Enguany hem establert una partida de 40.000€ per estimular per aquesta via l’ocupació.

Comencem un nou any, i ho fem amb la voluntat de continuar aprofundint en aquestes polítiques i en totes aquelles que ens permetin gaudir de la màxima qualitat de vida possible.

Permeteu-me també aprofitar aquestes dates per a desitjar-vos a tots i cadascun de vosaltres el millor 2018 possible. Molt bon any.

Add A Comment