El passat dimecres 20 de novembre, i coincidint amb els 30 anys de la Convenció dels Drets dels Infants, va tenir lloc la primera sessió plenària del Consell d’Infants i Adolescents de Piera

Impulsar la infància com a ciutadania activa amb drets ha estat un dels eixos de les polítiques estimulades des de la Regidoria d’Educació, junt amb totes les altres regidories per tal de treballar de forma transversal. 

Així, 30 anys després de la Convenció dels Drets dels Infants, encara constaten greus dèficits en el desenvolupament dels drets subjectius o polítics d’opinió i participació dels infants. Per aquest motiu va sorgir, fa dos anys, des de la Regidoria d’Educació,  aquesta iniciativa, que pretén fomentar els drets de participació i opinió dels nostres infants i joves.

L’objectiu principal d’aquest Consell és que sigui un observatori del municipi, on, a partir de la mirada i l’alçada dels infants, es puguin detectar aquells aspectes i temes millorables del municipi, i es creï un espai de participació , on tots ells puguin exercir els seus drets civils com a ciutadans, i contribueixi a que valorin i estimin la nostra Vila. 

El curs passat, els 15 consellers participants van fer un estudi per remodelar el parc Victor Rius i que esperem poder veure ben aviat. Aquest curs, els 22 consellers entrants treballaran per millorar les activitats infantils de la Fira i Festes del Sant Crist, i engegaran una campanya de civisme enfocada als joves.