Cuidem Piera entre tots i totes

Una de les principals responsabilitats de qualsevol ajuntament és la cura dels espais públics del municipi. Si més no, des de l’Ajuntament de Piera tenim molt present el compromís de vetllar per la nostra via pública, ja que són els espais comuns que compartim i en els quals ens trobem tots els pierencs i pierenques. Dins d’aquesta mateixa voluntat, hem dut a terme recentment una millora del servei de neteja viària incorporant-hi un nou vehicle i tres persones més al grup humà que s’hi dedica. Voldria destacar que les contractacions s’han realitzat a través de plans d’ocupació , el que ens permet, a més, promoure l’ocupació entre aquelles persones que es troben a la recerca d’una feina.

Amb aquestes novetats podem garantir una nova passa endavant en la neteja i la cura dels carrers i places, un dels serveis que la ciutadania valora més entre tots els que es presten des de l’Administració local. Esperem que ben avaiat es pugui constatar aquesta millora.

En tot cas, també hem de tenir en compte que quan parlem de la via pública parlem d’una responsabilitat que ha de ser necessàriament compartida. Totes les persones que vivim a Piera ens hem de fer corresponsables, a través de la nostra actitud cívica, que els espais compartits estiguin en les millors condicions possibles. Hem de pensar que un municipi és la casa de tots i de totes. I no ho dic únicament d’una manera figurada.

Quan embrutem, quan fem malbé mobiliari urbà o quan no recollim l’excrement d’un gos estem provocant que algú altre ho hagi de fer i que ho faci fent servir recursos que són de tota la població. Els diners que es destinen a restablir el que el nostre incivisme ha provocat són diners que no van a parar a altres actuacions municipals que també ens són necessàries. De la mateixa manera que a les nostres llars som els responsables últims d’allò que succeeix, hem de pensar sempre que també ho som quan ens trobem als carrers. La nostra responsabilitat amb els altres comença també quan creuem la porta de casa nostra.

Add A Comment