L’Ajuntament de Piera ha renunciat a ingressar aproximadament 150.000€ aquest 2018. Això que, dit així, podria semblar una decisió estranya ha estat una actuació meditada i, n’estic convençut, una mesura que beneficiarà el conjunt de la ciutadania. I és que hem decidit acollir-nos als coeficients d’actualització del cadastre, una fórmula oferta pel Ministeri d’Hisenda i que rebaixa en un 4% el valor cadastral dels habitatges per reduir així el que hem de pagar en concepte d’impost sobre béns immobles (IBI).

Explicat d’una altra manera: l’Ajuntament vol donar suport a les economies familiars reduint la quantitat de diners que es podrien ingressar en concepte d’IBI.

El nostre consistori compta amb unes arques públiques excepcionalment sanejades i que se situen en un deute zero. Tot i que qualsevol ingrés extra, com en qualsevol administració, seria ben rebut, comptem amb una salut financera que ens permet donar prioritat a la situació econòmica de cada pierenc i pierenca.

No es veuran, en tot cas, afectats per aquesta renúncia els serveis que oferim, al contrari: el Pressupost Municipal aprovat per al 2018 aposta per una millora dels servevis públics. Aquesta línia de treball suposarà, en tot cas, que haguem registrat una baixada en les inversions que es veurà esmorteïda per la col·laboració amb altres administracions. Tot i així, podrem desenvolupar actuacions tan notables com la via verda entre Piera i Hostalets de Pierola o la urbanització del carrer del Parc.

Afrontem, doncs, el nou any amb unes polítiques econòmiques dissenyades a la mida del moment en el qual vivim. Rebaixem l’ambició en la inversió per posar encara més el ciutadà i les seves necessitats en primer pla. En un moment com l’actual, en el qual no ens acabem de desempallegar dels efectes de la crisi econòmica, les administracions més properes, els ajuntaments, hem de mantenir el nostre compromís amb les persones. A Piera, aquesta és la nostra primera responsabilitat.