Una de les principals preocupacions dels ajuntament és l’estat de la via pública i dels equipaments que són de tots i de totes. Per aquest motiu, una part important del nostre pressupost es destina a la seva cura, realitzant reparacions, millorant el mobiliari urbà o invertint en el servei de neteja. Però, més enllà del treball municipal, és important que tots els pierencs i pierenques tinguem clar que hem de ser tots i totes els que vetllem pels espais que compartim.

Amb aquesta voluntat, des del consistori posem l’èmfasi a promoure les actituds cíviques a través de diverses campanyes. Recentment, per exemple, es posava el punt i final a una iniciativa de conscienciació centrada en la tinença responsable dels animals. Els agents cívics han estat els principals responsables d’una actuació que perseguia especialment la presència d’excrements als carrers.

Aquests dies comença una campanya més, en aquest cas orientada a recordar-nos com és d’important que separem adquadament la brossa que generem per tal que es pugui recuperar el màxim nombre de les nostres deixalles. La correcta gestió dels residus ens permet reduir els diners que hi destinem i garanteix un futur més esperançador per el nostre planeta.

El civisme ha de ser una de les primeres preocupacions que assumim com a veïns i veïnes. Des del consistori podem dur a terme millores, com les aplicades recentment al servei de neteja, però aquestes han de tenir una resposta en forma de corresponsabilitat per part de la ciutadantia. Tots i totes hem de sentir que quan estem al carrer ens hem de comportar amb la mateixa cura que quan estem a les nostres pròpies llars perquè, al cap i a la fi, els recursos públics són també els nostres recursos.

L’èxit d’aquest tipus de campanyes rau a assolir el màxim seguiment possible, i això comença per un mateix. Perquè no podem oblidar que els grans canvis socials només poden néixer de la suma de moltes petites parts.