Les administracions hem de ser, dia a dia, més sensibles a la capacitat de la ciutadania per a dir la seva i per a intervenir de manera directa en les decisions que prenem. Vivim en una societat amb una alta educació democràtica i, com també hem demostrat en les qüestions de país, ens sentim especialment implicats a l’hora de decidir què volem per al nostre futur. Aquests són uns actius que des de Piera volem explorar obrint cada cop més a la participació el treball que realitzem a l’Ajuntament.

Recentment ha estat constituït el Consell d’Infants, un ens del qual ens sentim molt orgullosos. Aquest consell estarà dedicat que els més joves de la nostra població puguin opinar i dir la seva sobre les polítiques municipals que els afecten directament. Però, més enllà de les funcions pràctiques, que tindrà, m’agradaria destacar també la importància que té com a eina per a iniciar els infants en el debat, en la presa de decisions i en la preocupació pel lloc en el qual viuen.

Els nens i nenes d’avui seran ciutadanes i ciutadans que prendran les decisions sobre com serà Piera en el futur. Ara podem ajudar-los a formar-se com a persones responsables amb la seva població, i aquest és un dels objectius més interessant que persegueix aquest consell. De la mateixa manera, no em puc deixar d’esmentar la feina que es desenvolupa per a la posada en marxa del que serà el Consell de Cultura. Aquest serà un òrgan que ens permetrà aprofundir en la possibilitat que les entitats i associacions s’impliquin de manera més directa en les decisions que pren l’Ajuntament. A més, esperem que la seva activitat ens ajudi a dinamitzar el sector cultural a la població.

A banda dels treballs que es puguin fer a través dels consells, vull aprofitar l’ocasió per a convidar totes les persones que viuen a Piera a seguir l’activitat municipal, a opinar i a aportar. Els municipis no els construeixen només aquells qui ocupen un càrrec públic: els construïm amb el dia a dia i l’empenta de totes les persones que hi vivim.