La Piera que volem

Piera ha de posar les bases per apuntalar la tímida recuperació econòmica que hem experimentat en els últims anys, tenint en compte la seva ubicació estratègicament privilegiada, just al mig del triangle format per Igualada, capital de la nostra comarca, Martorell, porta d’entrada a l’àrea metropolitana de Barcelona, i Vilafranca del Penedès, capital d’un territori eminentment agrícola que ha sabut modernitzar-se i mirar al futur sense complexos.

Piera s’ha de reivindicar a si mateixa perquè torni a recuperar els trets que sempre l’han definit: comerç, artesania, agricultura, emprenedoria, turisme i natura. Piera ha de fer possible la instal·lació de noves activitats econòmiques i socials, potenciant els equipaments existents i un urbanisme amable. Paral·lelament, amb la creació i desenvolupament de projectes estratègics i la potenciació de la formació ocupacional, ha de millorar la capacitació de la nostra gent i entrar en una nova dinàmica de creixement econòmic i social fonamentat en el coneixement, l’emprenedoria i la innovació.

Atesa la diversitat d’orígens dels nostres conciutadans, la diversitat cultural i la dispersió del nostre territori, amb 19 nuclis repartits en els 57 km2 del nostre terme. Piera ha de fer de la cohesió un objectiu estratègic. En els propers anys haurem de destinar molts esforços a construir un relat de futur, compartit per la cituadania, que garanteixi drets i que justifiqui sacrificis, que ens recordi qui som i d’on venim i que ens permeti encarar el futur amb esperança.

Aquesta és la Piera que volem, lliure, cohesionada i amb futur!

Add A Comment