L’educació, una prioritat constant

A Piera entenem l’aprenentatge com un valor que va més enllà de l’aula. Si més no, aquesta és la voluntat de les persones que treballem des de l’Ajuntament. I és que entenem que l’educació obre portes al futur professional i, d’igual manera, forma les persones que seran els ciutadans i ciutadanes del nostre municipi en un futur immediat. Quan ens esforcem en la nostra proposta educativa estem, d’alguna manera, invertint esforços en la població que serem d’aquí a uns anys.

L’acte inagural amb el qual donàvem oficialment l’inici al curs ha estat un clar exemple d’aquesta implicació amb l’educació que podem trobar a Piera. Comptem amb una comunitat educativa àmplia, implicada i participativa que ens anima i esperona perquè des de les administracions continuem assumint nous reptes en matèria d’ensenyament.

Aquesta empenta té també el seu reflex en l’Ajuntament. Al llarg dels darrers anys hem anat sumant programes que estic totalment convençut que enriqueixen l’orferta formativa amb què comptem. D’aquesta manera, hem promogut propostes innovadores com el porjecte “Un infant, un instrument”, que desenvolupen conjuntament l’Escola Creixà i l’Aula Municipal de Música per facilitat l’accés dels nostres infants als instruments musicals. De la mateixa manera, també voldria subratllar la recent incorporació de l’Escola Apiària al projecte POPET, que dona resposta als alumnes que no troben als centres de secundària una via adaptada a les seves necessitats. Apostem per l’èxit educatiu i per la cohesió social, garantint l’atenció als alumnes en situació d’especial vulnerabilitat a través de diversos recursos i del desenvolupament del Pla Educatiu d’Entorn de Piera.

Des de l’Ajuntament anem més enllà i col·laborem en projectes que sorgeixen dels mateixos centres i de les famílies, com la millora del pati de l’escola Les Flandes, i reflexionem sobre el nostre entorn educatiu amb les entitats que hi participen amb programes com l'”Educaentorn”, que promou la Diputació de Barcelona.

Sabem que en matèria d’educació no podem conformar-nos amb els èxits aconseguits. La societat canvia i es mou i, en la mateixa mesura, hem de fer tots els esforços perquè l’ensenyament que es proporciona estigui a l’alçada de les noves exigències.

Add A Comment