Les polítiques d’ensenyament, malgrat que les competències són molt limitades, s’han basat en actuacions de cara a prioritzar aquest sector clau per al futur dels nostres joves i de la nostra societat.

Construcció del nou institut. Malgrat que no serà una realitat aquesta legislatura, si que podrà ser-ho en la següent atès que ja disposem dels terrenys. Aquest nou equipament suposarà una millora considerable en els centres de secundària i la possibilitat d’incorporar nous cicles formatius.

Programes de Formació i Inserció. Mitjançant aquests programes, Piera dona una nova oportunitat perquè els joves que no s’havien graduat en ESO s’incorporin al mercat laboral o puguin continuar els seus estudis.

Pla Educatiu d’Entorn: un projecte global per fer de Piera una vila educativa. Involucra els centres, les AMPA, entitats, empreses i institucions, i té moltes línies d’actuació basades a potenciar l’èxit escolar i la cohesió social.

Però tot això, i altres coses que no caben en l’espai d’aquest article, no seria possible sense uns equips directius i docents de qualitat garantint que l’ensenyament s’imparteixi amb igualtat d’oportunitats.

Volem posar en valor tot això, perquè, sumat, enforteix la qualitat de l’ensenyament als nostres infants i joves en unes etapes vitals claus i decisives.