Esportivament, Piera bull. Una multitud de clubs, sobretot d’esport base, alguns d’ells amb trajectòries dilatades i notables èxits assolits, se sumen a la proliferació d’una nova fornada de curses que fan que la vila estigui abraçant l’esport amb molt entusiasme.

Alguns dels clubs compten amb una llarga història al damunt; d’altres, de creació més recent, també es projecten al futur amb ganes. En general, des del futbol, la natació o l’hoquei, passant pel patinatge, el trial -amb l’orgull dels èxits del Toni Bou-, el futbol sala, l’atletisme, el bàsquet, el tennis, el pàdel o la petanca, han contribuït d’una manera excel·lent a portar el nom de Piera arreu del país i a promocionar un bon nombre d’esportistes de nivell.

Aquest important bagatge de clubs esportius, sumat a la consolidació i proliferació de curses, com la bedorquina Cursa dels Covards -ben concorreguda-, o la Buti -la referència de les curses de muntanya de l’entorn, promoguda pels Amics de la BTT, també amb la seva versió per a nens-, són exemple de l’augment de la sensibilitat per l’esport i la salut i el respecte al nostre entorn privilegiat.

Més de 2790 esportistes han pogut fer el que més els agrada gràcies a la gestió dels diferents clubs, associacions i entitats esportives. Per tant, és el deure de l’Ajuntament facilitar l’accés a l’esport amb les millors condicions possibles.

L’esport és i serà una eina d’integració, inclusió i cohesió social, a partir de la qual farem partícips d’aquesta pràctica tots els pierencs i pierenques, amb independència de l’edat, l’origen o la condició.