Dimecres 27 de novembre, es va celebrar el ple ordinari municipal.


Durant la hora prèvia de preguntes del públic, Plataforma Stop Abandono de Barrios va convocar una protesta, on veïns dels diferents barris van demanar a l’Ajuntament que es treballés per millorar les mancances que tenen. El Senyor Alcalde els va explicar que s’estava treballant per millorar l’asfalt, la neteja i la seguretat, dins el pla de Barris d’aquesta legislatura.


A les 21h, va començar el ple. Després d’haver aprovat per unanimitat les tres actes anteriors, es va passar al reconeixement extrajudicial de crèdit, on PP, la CUP i C’s es van abstendre, i Ara és Demà va votar en contra. El següent punt a debatre va ser la modificació de la plantilla de l’Ajuntament on tots els partits de la oposició van votar en contra, però va quedar aprovat pels vots a favor d’ERC i Junts per Piera.


El quart punt de l’ordre del dia a tractar va ser la recuperació de l’edifici de l’antic CAP per part de l’Ajuntament. Aquest edifici havia cedit al Servei Català de la Salut per ubicar-hi el CAP, i va quedar en desús un cop inaugurat el nou CAP. Atesa la necessitat per part de l’Ajuntament de disposar de nous espais per ubicar els seus serveis, es demana al Servei Català de la Salut recuperar-ne l’edifici. Tots els partits van votar a favor d’aquesta petició, excepte la CUP i Ara és Demà que van votar en contra.


Seguidament es van presentar 5 mocions per part dels partits de l’oposició. Algunes d’aquestes van quedar desestimades com la que va presentar C’s per condemnar la violència i el terrorisme en democràcia i la que va presentar el PP demanant la retirada de la foto del MHPG Carles Puigdemont. Així, van quedar aprovades les mocions que demanaven el control i erradicació de les plagues per mantenir la higiene i la salubritat del nostre municipi, la que demanava estudiar la conveniència d’instal·lar càmeres de videovigilància, la que demanava una Piera feminista i la que demanava unes Festes sense Soroll. En aquesta última, i apropant-se la Fira de Nadal i el Saló de la Infància, es va demanar la possibilitat de que durant 2 hores es pogués gaudir dels actes sense música, sorolls ni llums intermitents per tal de que nens amb TEA, trastorns epil·lèptics o símptomes neurològics, les poguessin gaudir també. El Regidor de Fires Josep Maria Rosell, i la Regidora de Festes Neus Núñez, es van comprometre a que així fós, i a fer-ho extensible a altres Fires i Festes.


Tot seguit, Junts per Piera vam presentar un manifest del 25 N, on s’hi van adherir totes les formacions polítiques excepte el PP.