El passat 14 d’octubre vàrem conèixer la sentència del Tribunal Suprem Espanyol que condemna 9 dels líders polítics i socials a gairebé 100 anys de presó; Un judici que va començar un any i tres mesos després dels fets de l’octubre del 2017 i de l’empresonament del govern i dels principals dirigents de la Societat Civil, jutjant-los per rebel·lió, sedició i/o malversació, veient així el referèndum de l’1 d’octubre com un acte criminal i no com un acte democràtic. 

El setembre i octubre del 2017, la societat civil catalana va sortir al carrer de forma cívica i pacífica per manifestar el rebuig i malestar pels fets que estàvem vivint, perquè vàrem veure com ens prohibien votar i decidir el nostre futur i ens privaven de llibertat d’expressió.

Dos anys després hem tornat a sortir als carrers de forma massiva, perquè la única sentència possible i admissible davant aquest conflicte, era l’absolució, ja que és un conflicte que s’ha de resoldre des del diàleg i des de la política, no des de la justícia. Els sentiments que respirem entre la societat són d’un poble indignat, d’un poble enganyat, d’un poble cansat de repressió. 

Per això, no ens cansarem de demanar la llibertat de tots els condemnats, l’aturada de la repressió de l’estat i l’exercici d’autodeterminació per Catalunya. Junts per Piera ens sumarem a totes les manifestacions i concentracions pacífiques que es convoquin per rebutjar aquesta sentència, exigir la llibertat de tots els presos i preses polítics, i el nostre dret a decidir el futur del nostre país a les urnes, perquè no ens podem limitar a contemplar les hores que venen. 

Som i serem un poble unit, alegre i combatiu.